یونسکو خواستار اجرای بدون تاخیر چارچوب اخلاقی هوش مصنوعی شد
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از سایت یونسکو، به دنبال فراخوان بیش از ۱۰۰۰ فعال فناوری در این هفته برای توقف در آموزش قویترین سیستمهای هوش مصنوعی، از جمله Chat GPT، یونسکو از کشورها میخواهد که فوراً توصیه خود را در مورد اخلاق هوش مصنوعی به طور کامل اجرا کنند.
این چارچوب هنجاری جهانی که به اتفاق آرا توسط ۱۹۳ کشور عضو سازمان پذیرفته شده است، تمام تدابیر لازم را فراهم می کند.
آدری آزولای مدیر کل یونسکو در این باره گفت: «جهان به قوانین اخلاقی قوی تری برای هوش مصنوعی نیاز دارد: این چالش زمانه ماست. توصیه یونسکو در مورد اخلاق هوش مصنوعی چارچوب هنجاری مناسبی را تعیین می کند.
وی اضافه کرد: همه کشورهای عضو ما این توصیه را در نوامبر ۲۰۲۱ تأیید کردند. زمان آن فرا رسیده است که استراتژی ها و مقررات در سطح ملی اجرا شوند. ما باید آن را پیش ببریم و اطمینان حاصل کنیم که به اهداف این توصیه عمل می کنیم.»
توصیه یونسکو در مورد اخلاق هوش مصنوعی اولین چارچوب جهانی برای استفاده اخلاقی از هوش مصنوعی است. این چارچوب کشورها را در مورد چگونگی به حداکثر رساندن مزایای هوش مصنوعی و کاهش خطرات ناشی از آن راهنمایی می کند. برای این منظور، حاوی ارزشها و اصول، و همچنین توصیههای سیاستی مفصل در تمام زمینههای مرتبط است.
یونسکو نگران بسیاری از مسائل اخلاقی ناشی از این نوآوری ها، به ویژه تبعیض و کلیشه سازی، از جمله موضوع نابرابری جنسیتی، اما همچنین مبارزه با اطلاعات نادرست، حق حریم خصوصی، حفاظت از داده های شخصی، و حقوق بشر و محیط زیست است.
خود تنظیمی صنعت به وضوح برای جلوگیری از این آسیب های اخلاقی کافی نیست، به همین دلیل است که این توصیه ابزارهایی را فراهم می کند تا اطمینان حاصل شود که پیشرفت های هوش مصنوعی از قانون تبعیت می کند، از آسیب جلوگیری می کند، و اطمینان می دهد که هنگام آسیب، مکانیسم های پاسخگویی و جبران خسارت در دسترس کسانی که آسیب دیده اند، وجود دارد.
توصیه یونسکو ابزار ارزیابی آمادگی را در مرکز راهنمایی خود برای کشورهای عضو قرار می دهد. این ابزار کشورها را قادر میسازد تا شایستگیها و مهارتهای مورد نیاز در نیروی کار را برای اطمینان از مقررات قوی بخش هوش مصنوعی بررسی کنند.
همچنین مقرر میدارد که دولتها به طور منظم در مورد پیشرفت و عملکرد خود در زمینه هوش مصنوعی به ویژه با ارائه گزارش دورهای هر چهار سال یکبار، گزارش دهند.
تا به امروز، بیش از ۴۰ کشور در تمام مناطق جهان در حال حاضر با یونسکو برای توسعه کنترل و تعادل هوش مصنوعی در سطح ملی، بر اساس این توصیه، همکاری می کنند.
یونسکو از همه کشورها میخواهد که به جنبشی که برای ایجاد یک هوش مصنوعی اخلاقی رهبری میکند بپیوندند. گزارش پیشرفت در مجمع جهانی یونسکو در مورد اخلاقیات هوش مصنوعی در اسلوونی در دسامبر ۲۰۲۳ ارائه خواهد شد.